Driedfruits
Cosul tau

Amaranth BIO - 500 g

Amaranth BIO - 500 g
Amaranth BIO - 500 g
Certificat BIO
Amaranth BIO - 500 g
Amaranth BIO - 500 g
Amaranth BIO - 500 g
5,80 Ron
Fără TVA: 5,52 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C:

- fibre de 3 ori mai multe decat in grau;

- fier de 5 ori mai mult decat in grau;

- calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.

Aceasta cereala, lipsita de gluten in mod natural, a fost cultivata inca de acum 8000 de ani. Contine 16% proteine pure si este lipsit de gluten. Este o planta medicinala cosmopolita dar si o cereala foarte veche din America de Sud, folosita de azteci si incasi.

In perioada sarcinii si a lactatiei este foarte recomandat consumul regulat de amaranth. De asemenea este foarte indicat daca sunteti vegetarian, daca urmati o dieta fara alimente ce contin gluten, daca incercati sa mancati sanatos pentru sanatatea inimii sau urmati un regim alimentar diabetic. Este un ingredient unic si neobisnuit  dar in acelasi timp dar cu o mare valoare nutritiva. Daca in trecut acesta era consumat de catre razboinici si atleti deoarece le conferea energie si le imbunatea performantele, astazi el are o gama mult mai larga de recomandari si consumatori. Amaranthul are un profil nutritional iesit din comun si anume ne ofera fibre dietetice, calciu, fier, vitamine, minerale, lisina, cisteina precum si aminoacizi si proteine bune. Are un continut foarte redus de sodium, iar grasimile saturate lipsesc cu desavarsire.

Deoarece amaranthul se coaguleaza foarte repede la rece se recomanda a fi consumat cat este cald. Se poate prepara, gati ca oricare alte cereala, dar devine mai lipicios atunci cand este fiert foarte tare, in schimb este deosebit de hranitor. Daca se gateste in oala cu presiune fierberea amaranthului dureaza doar 10 minute. Amaranthul se poate combina excelent impreuna cu hrisca, orezul brun, meiul dar si cu porumbul ceapa si fasolea.

Semintele pot fi adugate cu success la mancarurile inabusite ca un ingredient bogat si agent de ingrosare. Se utilizeaza la prepararea pastelor si a diferitelor copturi, precum si al prepararea painii in amestecuri cu alte fainuri.


Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Salată de cartofi cu amaranth

Ingrediente:

  • Cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură muştar
  • 4 linguri de amaranth
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 castraveţi
  • 3 linguri suc de lămâie
  • Sare de himalaya
  • Piper negru
  • Oregano

Preparare:

Cartofii se gătesc în coajă, se taie ceapa, se amestecă cu muştar, suc de lămâie, condimente şi amaranth. 

După ce s-au gătit cartofii, se taie felii şi se amestecă cu ulei de măsline şi castraveţii tăiaţi cubuleţe. 

Se adaugă totul într-un bol şi se asezonează cu suc de lămâie şi ierbuie aromate.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri