Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in perioada 27.11 - 02.12 se vor livra incepand cu data de 03.12. Va multumim!

Naut BIO - 500 g

Naut BIO - 500 g
Naut BIO - 500 g
Certificat BIO
Naut BIO - 500 g
Naut BIO - 500 g
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produsul este certificat BIO.

Nautul este inca un aliment minune din lunga lista a alimentelor intens recomandate pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos. Sa luam exemplu unei cani pline de boabe de naut, echivalentul a 150 de grame. Astfel, aceasta cantitate asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden (minereu esential pentru sanatate) al organismului, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine. Cuprul, fosforul si fierul sunt alte elemente bogate din naut.

Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole, si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.

Bolile de inima pot fi prevenite si riscurile scazute semnificativ in urma consumului de naut, a fost revelat in urma unui studiu facut in Statele Unite, pe un grup de persoane, timp de 20 de ani. O alta functie a organismului care se bucura de infuzia de naut este functia de scadere a colesterolului negativ, de tip LDL.

Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Daca te gandesti cum sa renunti la carnea rosie (si te sfatuiesc sa faci cat de rapid acest pas), atunci poti suplini aportul de proteine pierdut cu ajutorul nautului.

Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Tocanita de naut

Ingrediente:

300 g naut uscat

3-4 rosii mari

3 linguri ulei vegetal

2 cepe

2 ardei grasi

1 morcov

1 lingurita cimbru uscat

sare

piper

Mod de preparare:

Primul pas in pregatirea acestei retete de tocanita de naut este spalarea nautului uscat si lasarea lui la inmuiat, intr-un vas cu destula apa cat sa il acopere, timp de 8-10 ore (poti face asta peste noapte, iar a doua zi dimineata te poti apuca de treaba).

Scurge bine nautul si pune-l la fiert intr-o oala, in apa cu sare, timp de 40 de minute; cand s-a patruns bobul bine, scurge-l de apa si lasa-l deoparte.

Curata de coaja si de samburi legumele (ceapa, morcovul, ardeiul), apoi toaca-le marunt.

Intr-o tigaie antiaderenta incapatoare, cu peretii inalti, pune la calit (in putina apa si ulei legumele tocate marunt), iar dupa 3 minute adauga rosiile taiate cubulete si nautul fiert.

Lasa la fiert tocanita de naut, amestecand continuu in ea, pana scade lichidul, apoi adauga cimbrul, sare si piper (dupa gust).

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri