Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in perioada 27.11 - 02.12 se vor livra incepand cu data de 03.12. Va multumim!

Caju crud - 200 g

Caju crud - 200 g
Caju crud - 200 g
-15 %
Caju crud - 200 g
Caju crud - 200 g
Caju crud - 200 g
10,90 Ron
12,80 Ron

Economisesti: 1,90 Ron

Fără TVA: 10,00 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.

Caju este bogat in mineralul cupru. Un component essential al multor enzime, cuprul joaca un rol important intr-o pleada de procese chimice din organism. O astfel de enzime care contine cupru este tirozinaza care transforma tirozina in melanina, care este un pigment ce da culoarea parului si a pielii. Fara continutul de cupru mare precum este cel al caju-ului, aceste enzime nu si-ar putea face treaba.

Aceste nuci se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).


Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Lapte de caju

Ingrediente

2oo grame caju crud

300 ml apa (calda) pentru înmuiat

un varf de cutit cu sare

aproximativ 1 litru de apă plată sau in functie de cat de subtire il vrem

opțional

aroma de vanilie sau dupa preferințe

indulcitor după gust și preferințe

Mod de preparare 

Pune nucile de caju în 300 ml de apă și le lăsăm la înmuiat minim 4 ore, cel mai bine peste noapte. Dacă ne grăbim folosim pentru înmuiat, apă caldă, nu rece.

După ce trec cele 4 ore, cât au stat la înmuiat, le scoatem din apă, le scurgem și le punem în blender.

Turnăm 150 ml de apă mixăm foarte bine până când devin o pastă cremoasă, de consistența unei smântâni groase apoi turnăm și restul de lichid până ajungem la consistența dorită.

Punem într-un borcanel și păstrăm la frigider pentru maxim 3 zile.

Îl putem îndulci cu îndulcitor după preferințe și aromatiza cu diferite esențe.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri