Driedfruits
Cosul tau

Stimati clienti, comenzile plasate in perioada 27.11 - 02.12 se vor livra incepand cu data de 03.12. Va multumim!

Bulgur BIO - 500 g

Bulgur BIO - 500 g
Bulgur BIO - 500 g
Certificat BIO
Bulgur BIO - 500 g
Bulgur BIO - 500 g
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare si este folosit ca atare sau in diferite retete. Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul.

De asemenea, este folosit in tabbouleh (salata arabeasca cu patrunjel, rosii, ceapa, rodii, bulgur si suc de lamaie), dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, ardei umplut, sarmalute, burgeri fara carne sau supe. Are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul si are un indice glicemic scazut.

Mod de preparare
Se lasa la inmuiat in apa minim o ora si jumatate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate inmuia si in supa, suc de rosii sau alte lichide, in functie de reteta pentru care se pregateste. O alta varianta ar fi sa-l pui intr-o oala cu apa si, dupa ce a clocotit, lasa-l sa fiarba 10 minute. Apoi, rastoarna-l pe un platou si lasa-l sa se raceasca putin.

Beneficii pentru sanatate
- Este o sursa bogata de carbohidrati, care iti ofera energie. 200 gr de bulgur este echivalentul a 33,80 gr de carbohidrati, iar doza zilnica recomandata este de 130 gr.

- Contine cateva fibre solubile, iar in procent de 90% se gasesc fibre insolubile, acestea fiind cele care ajuta alimentele sa treaca prin tractul digestiv si previn constipatia.

- Corpul retine majoritatea resurselor de fier, dar tot ai nevoie de ceva rezerve pentru a-l inlocui pe cel pierdut. Fierul este cunoscut pentru transportul oxigenului in sange si este o componenta esentiala a enzimelor si proteinelor, ajutand la formarea colagenului care sustine pielea, muschii si sistemul imunitar. Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi, iar barbatii doar de 8 mg. O portie de  200 gr de bulgur are 1,75 mg de fier.

- Vitaminele din grupul B activeaza enzime care au diferite roluri, inclusiv metabolizarea alimentelor in energie. De exemplu, vitamina B6 si acidul folic (vitamina B9) indeparteaza un aminoacid, numit hemocisteina, din fluxul sangvin. Daca nu le ai in cantitate suficienta, nivelul de hemocisteina poate creste si astfel creste si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. in 200 gr de bulgur vei gasi 8-10% din necesarul zilnic de tiamina, niacina, acid folic si vitamina B6.

- Bulgurul este si o buna sursa de magneziu (un mineral esential pentru o buna functionare a creierului si nervilor), asigurand un aport de 1,11 mg (55,5 % din necesarul zilnic)/ 200 gr.


Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Reteta bulgur cu legume


Ingrediente:

150 g bulgur

200 ml supa de pui/legume

3 linguri ulei de masline

1 ceapa rosie

1 ardei gras rosu

1 morcov

3-4 catei de usturoi

1 lingurita cumin macinat

1 lingura pasta de tomate

sare si piper


Mod de preparare:

Incepe prin a toca marunt ceapa, iar morcovul si ardeiul cubulete. 

Intr-un vas incapator pune uleiul la incins, adauga ceapa, ardeiul si morcovul si caleste-le.

 Adauga apoi pasta de tomate, usturoiul pisat, cuminul, sarea si piperul. Pune bulgurul, amesteca si toarna supa de pui. 

Lasa totul sa fiarba la foc mare pentru aproximativ 15 minute sau pana cand bulgurul este inmuiat si lichidul a scazut. 

Lasa mancarea de bulgur cu legume sa se odihneasca pentru cateva minute si apoi poti servi cu putin patrunjel tocat deasupra.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri