Driedfruits
Cosul tau

Amaranth expandat BIO - 200 g

Amaranth expandat BIO - 200 g
Amaranth expandat BIO - 200 g
Certificat BIO
Amaranth expandat BIO - 200 g
Amaranth expandat BIO - 200 g
Amaranth expandat BIO - 200 g
5,80 Ron
Fără TVA: 5,52 Ron
  • Stock: În Stoc
 TRANSPORT GRATUIT in toata tara pentru comenzile de peste 150 Ron!
 CADOU surpriza la comenzile de minimum 150 Ron!

Produs certificat BIO.

Efectele pozitive ale expandarii pot fi acelea ca, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte inalte, se elimina anumite toxine si se reduce numarul de microorganisme prezente in mod natural in sau pe cereale, si in plus, s-a observat o usoara crestere a nivelului de fier in produsul finit. Reactiile chimice ale cerealelor din timpul procesului de expandare au si efecte de loc imbucuratoare: un nivel crescut de amidon, care desensibilizeaza celulele oganismului la insulina (potential risc de diabet); disparitia lizinei, un amino-acid esential care contribuie la absorbtia calciului si la cresterea masei musculare; simplificarea amidonului complex, fapt ce poate dauna sanatatii dintilor; cresterea indicelui glicemic; distrugerea vitaminei A (beta-caroten); denaturarea proteinelor continute de cererale.

Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C:

- fibre de 3 ori mai multe decat in grau;

- fier de 5 ori mai mult decat in grau;

- calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.

Aceasta cereala, lipsita de gluten in mod natural a fost cultivata inca de acum 8000 de ani. Contine 16% proteine pure si este lipsit de gluten. Este o planta medicinala cosmopolita dar si o cereala foarte veche din America de Sud, folosita de azteci si incasi.

In perioada sarcinii si a lactatiei este foarte recomandat consumul regulat de amaranth. De asemenea este foarte indicat daca sunteti vegetarian, daca urmati o dieta fara alimente ce contin gluten, daca incercati sa mancati sanatos pentru sanatatea inimii sau urmati un regim alimentar diabetic. Este un ingredient unic si neobisnuit  dar in acelasi timp dar cu o mare valoare nutritiva. Daca in trecut acesta era consumat de catre razboinici si atleti deoarece le conferea energie si le imbunatea performantele, astazi el are o gama mult mai larga de recomandari si consumatori. Amaranthul are un profil nutritional iesit din comun si anume ne ofera fibre dietetice, calciu, fier, vitamine, minerale, lisina, cisteina precum si aminoacizi si proteine bune. Are un continut foarte redus de sodium, iar grasimile saturate lipsesc cu desavarsire.


Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja.


Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Budincă de amaranth

Ingrediente:

  • ½ cană de amaranth expandat
  • 1 cană de lapte de orez
  • 1 păstaie de vanilie
  • sirop de arţar sau miere (după gust)
  • gem de smochine
  • fructe proaspete: smochine, banane, mandarine, afine, merişoare

Preparare:

Peste amaranth se toarnă apă clocotită şi se lasă câteva minute. 

Se clăteşte şi se pune în alt vas. Se toarnă laptele, se adaugă vanilia şi se fierbe timp de 15 minute la foc mic. 

La sfârşit se adaugă miere sau sirop de arţar. Se transferă pe o farfurie şi se ornează cu fructe.

Pofta buna!

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri