



- Stock: În Stoc
Opţiuni disponibile
Curmale proaspete 100 g+Cocktail fructe 100g - la comenzi peste 150 lei
Curmale proaspete 100 g+Cocktail fructe 100g x 2buc - la peste 300 lei
Discount de 5% la comenzile peste 1000 lei. Cod cupon DISC5 (*valabil pana pe 15 Iulie)
Produsul este confiat, are adaos de zahar din trestie.
Frunzele şi fructele de afin au proprietăţi astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană (modificând favorabil flora patogenă intestinală) şi antidiareică. Cu un conţinut important de antioxidanţi, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipsească din alimentaţia zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.
Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentaţie sau de putrefacţie), parazitoze intestinale, infecţii urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) şi diuretic precum şi în reumatism, afecţiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulceraţii cronice sângerânde. Afinele, unul dintre cei mai importanti fitonutrienti, contin cantitati semnificative de antocianidine - antioxidantul care da culoarea albastra, purpurie si rosie fructelor si legumelor. In consecinta, afinele contin acid elagic, o alta substanta fitochimica cu rol in prevenirea lezarii celulelor. Sunt un tonic pentru organism cu un efect antioxidant recunoscut , in plus au efecte positive asupra functionarii vaselor de sange. Protejeaza inima , revigoreaza activitatea cerebrala si ne feresc de accidentele vasculare.
Atentie! Produs ambalat in fabrica unde se proceseaza soia, cereale continand gluten, telina, mustar, susan, arahide, fructe cu coaja. |
Prăjitură cu afine confiate
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 4 linguri miere
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 3 ouă
- o linguriță praf de copt
- 375 g făină
Pentru crema:
- 900 g smântână
- 250 g zahăr pudră
- 240 ml frișcă lichidă
Pentru umplutura:
- 300 g afine confiate
Pentru servire:
- afine proaspete
- cacao
1. Pentru aluat, se pun zahărul, mierea și untul într-o crăticioar pe foc mic, amestecând mereu până ce sunt topite toate ingredientele. Odată ce s-a topit untul, se trage de pe foc și se adaugă ouăle bătute, amestecând continuu și energic pentru a împiedica coagularea ouălor.
2. Se adaugă praful de copt, făina în trei reprize și se amestecă bine, formând aluatul. Se rupe în mai multe bucăți- în funcție de tava de copt. Se întinde fiecare foaie și se transferă în tava de copt unsă și tapetată cu faină. Se coace fiecare foaie 5 minute până ce devine aurie.
3. Pentru cremă, se bate frișca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar smântâna se amestecă bine cu restul zahărului și apoi cu afinele.
4. Foile se asază cu crema de smântână pe un platou de servit, se presară cu cacao și se decorează cu fructe. Se lasă 3-4 ore la rece, apoi se taie și se servește.
Pofta buna!